Wat is Orthomoleculaire therapie?

Orthomoleculaire therapie houdt zich bezig met de invloed van voeding op gezondheid en ziekte. Bij een tekort aan essentiële voedingsstoffen verlopen die processen niet optimaal. Ziektes of gezondheidsklachten zijn het gevolg.

Tekorten van essentiële voedingsstoffen kunnen ontstaan door regelmatig nemen van niet volwaardige voeding. Maar ook stress en milieu omstandigheden verbruiken veel voedingsstoffen die dan niet meer voor andere belangrijke processen in het lichaam gebruikt kunnen worden. Daarnaast kan bij ziekte de behoefte aan bepaalde voedingsstoffen (tijdelijk) groter zijn. Door de juiste voedingsstoffen kunnen veel klachten verholpen of verminderd worden. Soms zullen bepaalde voedingsstoffen juist (tijdelijk) verminderd of gestopt moeten worden, zoals bij een allergie of intolerantie.

Ieder mens is anders. Gezondheidsklachten zijn vaak ook heel persoonlijk. Mensen kunnen heel verschillend reageren op diverse voedingsmiddelen. Wat goed is voor de één, is niet noodzakelijkerwijs goed voor de ander. Maar voor iedereen geldt dat de juiste voeding kracht geeft.

Als orthomoleculair therapeut analyseer ik de klachten. En zal via een persoonlijk voedingsadvies de ontspoorde processen in het lichaam corrigeren. Voedingssupplementen kunnen een onderdeel zijn van het advies.

De juiste voeding zorgt voor het herstel van een gezond evenwicht in het lichaam. Door een gezond evenwicht kunnen chronische klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Om een gezond evenwicht te krijgen is een gezonde darm heel belangrijk. Het lichaam werkt weer zoals het bedoeld was te werken. De juiste voeding werkt ook preventief. Je wordt actiever, helderder, rustiger en minder vaak ziek.

Meer informatie over orthomoleculaire therapie kun je vinden op de site van de beroepsvereniging Maatschappij ter Bevordering van Orthomoleculaire Therapie, de MBOG.

Dé praktijk gespecialiseerd in darm gerelateerde gezondheidsklachten

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

Hippocrates (460-377 v Chr)