Referenties

Dorien (58)

Ik had veel klachten. Ik liep bij veel artsen maar iedereen bekeek maar een stukje. Het geheel werd niet gezien. Van een collega had ik gehoord dat in er in de orthomoleculaire diëtiek veel vernieuwing is met werkzame effecten.
Ik heb gekozen voor je omdat je integraal kijkt naar alle klachten. Ook de specialisatie darm was positief. Want ik ervaarde dat hoe mijn darmen aanvoelde dat dat effect had op hoe ik me verder voelde die dag.

Ik was zo ziek en moe. Ik sliep 18 uur per dag. traplopen deed pijn. Ik kon nauwelijks lopen. Ik kon niet werken. Ook zat ik in de put. Ik werd bewust dat mijn wereldje steeds kleiner werd. Hoe moet dat in de toekomst?
De start van de behandeling was alsof er een wonder gebeurde. Het ging steeds beter. Ik kan weer werken. Nu 5 maanden later kan ik weer 22 kilometer lopen.

De voedingsadviezen in begin gaven mij vertrouwen wat ik kon eten. Het speciale ontbijt gaf een goed basis gevoel. Dat je eerst met voeding begint en de voedingssupplementen er pas later bij laat komen voelt als een goede volgorde.

Ik vond het fijn dat ik kon meekijken hoe een intake formulier opgebouwd werd. Dat je (Jocelyn) niet achter een schermpje van alles zat in te tikken waar ik geen zicht op hebt. Ook geeft dit intake formulier alle klachten inzichtelijk weer maar het was ook goed dat de factor tijd erin duidelijk wordt.
Ook is het goed dat je elke keer ruim de tijd neemt.

Marry (60 jaar)

Al vele jaren heb ik last van prikkelbaar darmsyndroom en daarmee ook veel verwante klachten. Ik dacht dat ik daar maar mee moest leren leven. Via een vriendin hoorde ik van Jocelyn en haar praktijk “Orthomoleculaire therapie Wageningen”.
Na een intake en het aanpassen van mijn voeding en het duidelijk krijgen, dat het goed functioneren van je darmen, invloed heeft op al je (spijsverterings)organen, gaat het al een stuk beter met me. Minder klachten en daardoor beter in staat er op uit te gaan, zonder steeds in de problemen te komen, omdat er “geen toilet in de buurt is”.
Ik ben er nog niet, maar heb het vertrouwen, dat het uiteindelijk een stuk beter met mij gaat.

Mariska (41 jaar)

Al geruime tijd last van het prikkelbare darmsyndroom en diverse rugklachten.
Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Jocelyn.
Naast dat je veel over voeding leert en hoe je dit het beste kunt bereiden, kom je er steeds meer achter hoe belangrijk goede voeding is. Sinds wij ons voedingspatroon hebben aangepast merk ik alleen maar verbetering. De adviezen en tips die Jocelyn geeft over voeding hebben echt een hele positieve uitwerking op het lichaam en kan nu wel zeggen dat de darmen rustig zijn en de rugklachten zijn verdwenen.

Man anoniem (37 jaar)

Al ruim 15 jaar heb ik last van de ziekte van Crohn. Ondanks dat het met medicatie redelijk onder controle gehouden kan worden, zijn er toch een aantal ongemakken. Met name het gebrek aan energie en steeds terugkerende periodes met stevige hoofdpijn begonnen mij tegen te staan. Nader onderzoek wees uit dat naast Crohn er ook sprake is van het Syndroom van Gilbert, een onschuldige leveraandoening. Vermoeidheid hoort hierbij, daar is geen medische oplossing voor. Mij hierbij neerleggen was geen optie. Al snel kwam ik op de gedachte om toch meer werk te maken van mijn levensstijl en voeding. Via via kwam ik terecht bij Jocelyn. Al tijdens de uitgebreide intake bleek dat Jocelyn daadwerkelijk begreep wat de klachten zijn en hoe deze samenhangen met een gebrekkige én darm – én leverfunctie. Uiteraard is de ziekte van Crohn en het Syndroom van Gilbert niet te genezen, wel bleken er tal van persoonlijke maatregelen waarmee ik mijn leven kan optimaliseren. Dit gaat verder dan alleen andere voeding en het innemen van voedingssupplementen, maar ook hoe je je eten bereid, wanneer je eet. Wat je drinkt, hoe je omgaat met lichamelijke inspanningen en herstel. Kortom: een geïntegreerd traject van levenstijlaanpassing en bewuster kiezen wat je eet en hoe je eet. Het resultaat mag er zijn: de paracetamol blijft steeds vaker in de kast, mijn energiepeil en inspanningen zijn weer meer in balans.

Man die anoniem wil blijven (51 jaar)

De adviezen van Jocelyn hebben mij (en mijn darmen) enorm geholpen en dat alles in een tijdsbestek van circa 4 maanden. Ik realiseerde mij niet dat langzamerhand tal van eetgewoontes ingeslepen waren die, als je er van een afstandje naar kijkt, duidelijk ongezond zijn. De gesprekken met Jocelyn functioneerden daarbij als wakkerschudders. Dit werd gekoppeld aan praktische handreikingen: eet wat minder van dit en wat meer van dat. Ook de uitleg van hetgeen er in je lijf gebeurt en waarom dingen uit balans raken was zeer verhelderend en dat allemaal in een zeer ontspannen en vriendelijke sfeer.

Linda uit Wageningen

Sinds ik bij Jocelyn ben en haar instructies voor goede voeding opvolg, heb ik geen opgeblazen buik meer en geen buikpijn meer. Je kunt lekker blijven eten en je leert veel nieuwe voeding kennen. Ik voel me nu veel beter en heb meer energie. Ik fiets nu veel meer en dat kostte me eerst teveel energie. Dat ik in die tijd ook ben afgevallen, vind ik mooi meegenomen.

Geralda van Eldik

Zes jaar geleden heb ik veel maag en darmproblemen gekregen. Zes jaar lang ziekenhuisonderzoeken gehad en steeds het antwoord: je moet er maar mee leren leven.
Omdat ik dit erg moeilijk vond, toch verder gaan zoeken. Mevr. Louwers heeft mijn oude bloeduitslagen bekeken en nog nieuwe ontlastingsonderzoeken laten uitvoeren.
Zij zag wel waardes die beter konden. Ik heb supplementen en voedingswijzigingen gekregen. Het gaat om wijzigingen in mijn bereidingen van eten en ik moet bepaalde voedingsmiddelen eten. Met de supplementen merk ik nog een snellere vooruitgang. Kortom, ik voel me stukken beter dan de afgelopen 6 jaar.

Cristel (48 jaar)

Jarenlang heb ik last gehad van darmproblemen. Diverse therapieën had ik al gevolgd, meestal met weinig tot geen resultaat. Enkele maanden geleden heb ik besloten om te kijken wat voeding voor mij zou kunnen betekenen. Zo ben ik met Orthomoleculaire Therapie Wageningen in contact gekomen. Ik ben direct aan de slag gegaan met de voedingsadviezen van Jocelyn. Daarnaast heeft ze een aantal supplementen voorgeschreven om mijn darmen sterker te maken. Al snel merkte ik verbetering en na 2 maanden waren er dagen dat ik geheel klachtenvrij was; dat motiveerde me om door te gaan. Ik wist dat ik geduld moest hebben omdat ik als kind al last had van mijn darmen. Het dieet is helemaal niet streng en goed vol te houden. Nu, na ongeveer 4 maanden ben ik enorm vooruit gegaan. De momenten dat ik nog last heb van mijn darmen zijn minimaal; dat is bijna te verwaarlozen. Het is echt geweldig dat de voorgeschreven voeding, in combinatie met de supplementen, zo’n positief effect heeft. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van te voren niet had gedacht dat het zo goed zou kunnen gaan. Ik ben heel blij dat ik voor deze therapie heb gekozen. Door de zeer gedetailleerde werkwijze van Jocelyn heb ik heel goed inzicht gekregen in het belang van goede en gezonde voeding. Ook haar betrokkenheid ervaar ik als zeer positief.

Marianne uit Ede

Na jaren van tobben wordt er dan de diagnose spastische darm gesteld. Wat je er mee moet of tegen moet doen wordt niet verteld.
Teneinde raad ben ik op zoek gegaan en bij Jocelyn terecht gekomen. Dat was een schot in de roos. Binnen 2 maanden had ze me van de ergste pijn af. Helemaal over is het nog niet, maar dat kan ook nog niet. Als je al zoveel jaren met buikklachten loopt. Met dit resultaat ben ik al erg tevreden. Ik kan weer slapen en ben niet meer bang om iets te eten.

Dé praktijk gespecialiseerd in darm gerelateerde gezondheidsklachten

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

Hippocrates (460-377 v Chr)