Orthomoleculaire behandeling

Het is elke keer weer heel bijzonder te ervaren hoe met bepaalde aanpassingen in het voedingspatroon en mogelijke aanvullende supplementen goede resultaten te bereiken zijn bij diverse chronische gezondheidsklachten. Een voedingsadvies is heel persoonlijk en wordt afgestemd op jouw klacht(en) en leefwijze. Er is een grote kans dat je in de eerste 2-3 weken al verbeteringen ervaart.

Het eerste consult

Tijdens het eerste consult staan twee zaken centraal. Enerzijds jouw klachten: Wat is het probleem? Wanneer is het een en ander ontstaan en hoe uit het zich? Anderzijds bespreken we jouw leefwijze en voedingspatroon. Ook worden daarbij de resultaten van eerdere medische onderzoeken betrokken.

Zo’n persoonlijke analyse leidt altijd tot een eerste voedingsadvies. Het gaat dan om een aantal gerichte aanpassingen in het voedingspatroon. Voedingssupplementen zijn zelden onderdeel van het eerste voedingsadvies. Ik vind het namelijk belangrijk dat je zelf ervaart wat voeding alleen al voor je gezondheid kan betekenen.

Voor zo’n eerste consult neem ik ruim de tijd, meestal oplopend tot anderhalf uur. Na afloop zet ik de adviezen in een kort verslag dat ik naar je stuur per e-mail.

Tweede en volgende consulten

Tijdens de volgende consulten bespreken we de ervaringen. Dit leidt tot verfijning van het voedingsadvies. Een goede uitleg van het waarom hoort daarbij.

Ook kan ik verder in het behandeltraject bepaalde voedingssupplementen voor je adviseren. Ook is het mogelijk dat ik voor je aanvullend onderzoek adviseer zoals ontlastingsonderzoek of bloedtesten, zoals onderzoek naar voedingsallergieën.

De vervolgconsulten duren maximaal een uur.

Voorbereiding op het eerste consult

Je ontvangt een bevestigingsbrief van de eerste afspraak. In deze brief vraag ik je een aantal gegevens te verzamelen, op te schrijven en terug te sturen voorafgaand aan het eerste consult. Dat scheelt veel tijd tijdens het consult.

Dé praktijk gespecialiseerd in darm gerelateerde gezondheidsklachten

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

Hippocrates (460-377 v Chr)