Orthomoleculair therapeut ofwel voedingstherapeut

Ik ben Jocelyn Louwers (1961) en heb in 2012 de praktijk Orthomoleculaire Therapie Wageningen opgestart. Voor deze moeilijke naam heb ik een gemakkelijke naam voor de website bedacht: krachtvanvoeding. In de periode 2009-2011 heb ikĀ diverse opleidingen gevolgd om mij als erkend orthomoleculair therapeut te kunnen vestigen. Oorspronkelijk heb ik tropische landbouw gestudeerd. Dus ik ben van de voedselproducent opgeschoven naar de voedselconsument. En me vooral gericht op de vraag welk effect voedingsmiddelen op de gezondheid of de ongezondheid van mensen kunnen hebben.
Door de ziekte van mijn moeder ben ik mij meer in de orthomoleculaire therapie gaan verdiepen. In dit vakgebied voelde ik mij goed. Met name de verdieping in biochemisch processen en hoe werkt het nou allemaal in het lichaam, maar ook waar gaat het nou verkeerd vind ik interessant. In vaktijdschriften, bij seminars en op pubmed zijn veel onderzoeken te vinden op allerlei gebied in de relatie tot voeding en gezondheid.

 

Jocelyn Louwers