OligoScan

Sinds begin oktober 2017 maak ik gebruik van de OligoScan. Dit is een apparaat dat een beeld geeft hoe het gesteld is met je mineralenhuishouding. Denk aan gehalten van onder ander magnesium, zink, silicium, calcium, ijzer, selenium, zwavel en jodium. Ook kan het de belasting van toxische metalen meten. Voorbeelden zijn kwik, aluminium en cadmium. Het wordt op 4 plekken op de binnenkant van de handpalm gemeten. Het werkt door middel van spectrometrie.
De uitslag van een scan geeft inzicht van mogelijke tekorten maar ook welke organen meer aandacht vragen. Bijvoorbeeld of de verteringsprocessen in maag en darm wel goed verlopen, is er wel genoeg maagzuur zodat mineralen beter benut kunnen worden? Of kan de lever wat meer ondersteuning gebruiken.

Zo was er een cliënt die duidelijk nog last bleek te hebben van een kwik belasting ondanks dat al jaren geleden bij haar de amalgaam vullingen eruit waren gehaald. Ook kwam boven dat vitamine B12 een goede bijdrage kon leveren voor de echte doorbraak naar herstel.

Door de scan meteen bij de intake te doen geeft dat duidelijk een belangrijke ondersteuning voor de richting van de behandeling. Daarbij blijft jouw verhaal nog steeds het belangrijkst!
Om de scan goed te kunnen doen is het van belang dat ik je bloedgroep weet, als ook gewicht en lengte.

Dé praktijk gespecialiseerd in darm gerelateerde gezondheidsklachten

“Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”

Hippocrates (460-377 v Chr)