Er is nu ook de mogelijkheid van sapvasten als onderdeel van de therapie. Sapvasten betekent 3 tot 6 dagen alleen fruit- en groentesappen ‘eten’ om het lichaam te reinigen en te resetten.

Een sapvasten kuur werkt heilzaam en geeft energie! Gedurende zo’n kuur hoeft het lichaam niet continue voedsel te verteren. Daardoor kunnen lichaamscellen zich herstellen en wordt het immuunsysteem weer gereset. Het gevolg is dat je je fitter van lichaam en helderder van geest voelt.

Het is belangrijk om een dergelijke kuur onder deskundige begeleiding te doen. Ik heb daartoe een opleiding gevolgd bij Gezond Sapvasten. Tijdens een intake consult bekijken we of sapvasten voor u geschikt is en in welke vorm dat het beste kan. Sapvasten kan heel goed ingezet worden als therapie bij mensen met darmklachten, maar ook bij psoriasis, depressieve klachten of na een virale infectie. Sapvasten kan ook het begin zijn van een traject van afvallen. Voor sommige mensen – bijvoorbeeld bij bepaald medicijngebruik – is mildvasten beter geschikt.

Als onderdeel van de begeleiding krijgt u een ‘sapvasten-pakket’. Dat bestaat uit:

  • Een informatieboekje met stap-voor-stap handleiding.
  • Diverse voedingssupplementen om de kuur te ondersteunen.
  • Ph strips voor meten zuurgraad van urine.

Een gezonde sapvasten kuur bestaat uit 3 fasen die tezamen 9-12 dagen duren.

  1. Afbouw gedurende 3 dagen: geen koffie, alcohol en suikers; dierlijke eiwitten en granen worden afgebouwd.
  2. Sapvasten gedurende 3-6 dagen: geen vast voedsel meer; 3x per dag wordt een sapje van fruit en groente ‘gegeten’. Verder veel water drinken en kruidenthee.
  3. Opbouw gedurende 3 dagen: langzaam weer wennen aan vast voedsel.

Neem voor meer informatie contact met mij op, bijvoorbeeld via het contactformulier.

Jocelyn Louwers